Hae fiilistä elämääsi alusasuillamme ja olosi on Sillä Chic!

84 metriä pitkä syy käyttää urheilurintaliivejä

22.9.2017
Tiesitkö, että urheilu rasittaa rintoja voimakkaasti. Juostessa rinta liikkuu jokaisen askeleen aikana ylös ja alas 9 senttimetriä – kilometrin matkalla tämä tarkoittaa 84 metriä!

Portsmouthin yliopiston liikuntatieteen tohtori Joanna Scurr huomasi tutkimuksessaan, että tukevat urheiluliivit vähentävät herkän rintakudoksen pomppivaa liikettä 74 %, kun vastaava luku tavallisilla rintaliiveillä on vain 38 %. Valitettavasti monet naiset eivät tiedä, kuinka tärkeää on käyttää oikeanlaisia rintaliivejä urheilun aikana. Vain noin 15 % naisista käyttää erityisiä urheiluliivejä. Lisäksi Britanniassa tehdystä laajasta liikuntaa ja rintoja käsittelevästä tutkimuksesta ilmeni, että yli puolet 11–17-vuotiaista brittitytöistä välttelee liikuntaa, koska he pelkäävät rintojen pomppimista, noloihin tilanteisiin joutumista tai liikuntatilanteen rinnoissa aiheuttamaa kipua.

Funktionaalisesti muotoillut urheiluliivit tukevat, muotoilevat ja peittävät rinnan niin hyvin, että rintojen pomppiva liike vähenee. Nerokkaasti leikatut urheilurintaliivit tukevat, muotoilevat ja suojaavat povea niin hyvin, että povi tuskin pääsee liikkumaan ylös alas. Tämä on erityisen tärkeää varsinkin suuririntaisille naisille, mutta takaan että me pienempipovisemmatkin huomaamme eron!

Maximum Support -tason urheilurintaliivit sopivat naisille, joilla on pehmeä poven sidekudos, kuten esimerkiksi meillä imetyksen vastikään lopettaneilla. Maximum Support -liivit ovat ihanteellisia myös heille, jotka harrastavat intensiivistä liikkuvuutta vaativia urheilulajeja tai joilla on suuri kuppikoko. Liivit pitävät poven varmasti ja tukevasti paikallaan. Voit luottaa siihen, että poven liike ylös ja alas pysyy minimissä silloin kun lenkkeilet, ratsastat tai pelaat tennistä. Käytännölliset yksityiskohdat, kuten ergonomisesti leikatut, kuormitusta keventävät olkaimet ja kuppien erikoinen leikkaus, takaavat täydellisen istuvuuden. Toki Maximum Support -liivit sopivat mainiosti myös vähemmän ”iskunvaimennusta” vaativiin lajeihin, mutta valikoimastamme löytyy myös kevyempiä liivivaihtoehtoja.

Rinta koostuu rasvakudoksesta, ei lihaksesta. Sen vuoksi veltostuneen rinnan jumppaaminen ei auta palauttamaan rinnan alkuperäistä kiinteyttä.  Siksi suosittelen hankkimaan asiantuntijan avustuksella varmuudella oikean kokoiset urheilurintaliivit. Ethän ainakaan tee sitä onnetonta päätöstä, että siirrät käyttöikänsä päähän tulleet arkirintaliivit urheilukäyttöön! Jos ne eivät enää pysty olemaan tukenasi muuallakaan, eivät ne siihen pysty lenkkipolullakaan.

Heidi